Parlament na Terasách
RESTAURACE

Parlament na Terasách
Navigovat Navigovat Facebook

Havlíčkova 26, Jihlava


Po 19.5.
Vývar z uzených vepřových kostí s bramborem, kořenovou zeleninou a kroupami (1,6,9)
1. Hlavní jídla:
2. Jemně pikantní masová směs se zeleninou z katova kotlíku, sypaná strouhaným sýrem, smažené bramborové hranolky (1,3,6,7,9)
3. Smažený hermelín, vařené brambory s máslem a pažitkou, tatarská omáčka (1,3,7,10,12)
4. Těstoviny Papardelle s pečenými kousky lososa ve smetanové omáčce s loupanými rajčaty (1,3,4,7)

Út 20.5.
Květákový krém (1,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Segedínský guláš - tradiční guláš z vepřové plece, kysaného zelí, mleté papriky a smetany, houskový knedlík (1,3,6,7,9,12)
3. Farmářský salát s panenkou - trhané salátové listy s polníčkem, rajčaty, paprikou, nudličkami šunky, sýru a smaženou panenkou, hořčicovou zálivkou a čerstvým pečivem (1,3,7,10,12)
4. Grilované kuřecí prso marinované v citrónové kůře, česneku a bylinkách, restovaná cukrová kukuřice se slaninou, pečené brambory ve slupce, česnekový dip ze zakysané smetany (6,7,9,12)

St 21.5.
Česneková s brambory, uzeninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,6,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Bramborové noky s vepřovou panenkou a špenátovými listy ve smetanové omáčce sypané sýrem Gran Biraghi (1,3,7,9)
3. Caesar salát s grilovanými nudličkami z kuřecího prsa, anglickou slaninou, vajíčkem a sýrem Gran Biraghi (1,3,4,7,10,12)
4. Fish & Chips /smažené kousky bílé mořské ryby & hranolky/ s citronovo petrželkovou majonézou (1,3,4,6,7,12)

Čt 22.5.
Hrstková (1,9)
1. Hlavní jídla:
2. Kuřecí nugety v pikantním těstíčku, smažené bramborové hranolky, jogurtová majonéza (1,3,6,7,12)
3. Koprovka s vejcem - krémová omáčka z čerstvého kopru, podávaná s vařenými dvěma vejci, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem (1,3,7,9,12)
4. Grilovaná panenka s hořčicovou omáčkou, pařeným bulgurem a vařenou brokolicí s máslem (1,7,9,10)

Pá 23.5.
Gulášová s bramborem, česnekem a majoránkou (1,6,9)
1. Hlavní jídla:
2. Řízek z panenky - smažený řízek z vepřové panenky, podávaný s majonézovým bramborovým salátem a citronem (1,3,7,9,10,12)
3. Řecký salát s grilovanými kuřecími prsíčky, sýrem feta, olivami a červenou cibulkou, pečivo (1,3,7,9,10,12)
4. Pečené filety z tresky tmavé, podávané na smetanové omáčce s bylinkami, vařená tarhoňa (1,4,7,9)