Parlament na Terasách
RESTAURACE

Parlament na Terasách
Havlíčkova 26, Jihlava Navigovat Navigovat


Po 28.11.
Mexická fazolová s tomaty, kukuřicí, zakysanou smetanou a koriandrem (1,6,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Kuřecí roláda - roláda z vykostěného kuřete se slaninou a špenátem, podávaná se šťávou z výpeku a jemnou bramborovou kaší (1,3,7,12)
3. Smažený camembert plněný šunkou, vařené brambory s máslem a pažitkou, tatarská omáčka (1,3,7,9,10,12)
4. Steak z vepřové kotlety na barevném pepři a kouřové soli s omáčkou buerre blanc /z bílého vína, másla, vinného octu, bylinek a šalotky/, pečené brambory (7,9,12)

Út 29.11.
Hovězí vývar s játrovou rýží, kořenovou zeleninou a sekanou petrželovou natí (1,3,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Plněný paprikový lusk /mlété hovězí a vepřové maso/ s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
3. Sýrová Quesadilla (tortilla, eidam, gouda, čedar, niva, loupaná rajčata, česnek, olivový olej), podávaná s dipem ze zakysané smetany a zeleninovým salátkem (1,3,7,12)
4. Krůtí nudličky na kari a kokosovém mléce s nudličkami kořenové zeleniny, pečená rýže, čerstvý koriandr (1,7,9,12)

St 30.11.
Krémová rajčatová s těstovinou (1,3,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Guláš z vepřového masa ochucený česnekem, feferonku a majoránkou, houskový knedlík, cibulka (1,3,7)
3. Smažené rybí filé - smažené bílá mořská ryba, podávaná s vařeným bramborem s máslem, citronem a naší tatarskou omáčkou (1,3,4,7,9,10,12)
4. Grilované kuřecí prso marinované v citrónové kůře, česneku a bylinkách, restovaná cukrová kukuřice se slaninou, pečené brambory ve slupce, česnekový dip ze zakysané smetany (6,7,9,12)

Čt 1.12.
Krémová česneková s chlebovými krutony (1,3,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík (1,3,7)
3. Smažené žampiony s vařenými brambory s pažitkou a tatarskou omáčkou (1,3,7,9,10,12)
4. Kuřecí plátek na hořčici - grilovaný kuřecí plátek, krémová omáčka z hořčice, vařený cous cous se zeleným hráškem a malý zelný salát (1,7,9,12)

Pá 2.12.
Krémová špenátová s máslem, smetanou a opraženou slaninou (1,7,9)
1. Hlavní jídla:
2. Cordon Bleu - smažená kuřecí prsíčka plněná šunkou a sýrem, jemná bramborová kaše, plátek citronu (1,3,6,7)
3. Krůtí játra na cibulce s omáčkou z portského vína, dušená rýže (1,9,12)
4. Grilovaný biftek z mletého hovězího masa obalený ve slanině, podávaný se sázeným vejcem, pepřovou omáčkou a smaženými bramborovými crispy hranolky (1,3,6,7,9,10,12)